torsdag 17. september 2009

Fredag og ikke så lenge igjen av ferien

Idag våknet vi til skikkelig regnvær. De andre vile avgårde og spise frokost omtrent før jeg hadde åpna øya. Da var det heller bedre og ligge og sløve litt til før jeg står opp helt.
I går var vi en tur over i Pattaya sentrumet. Det heter Jomtien Beach der vi bor. Det er 10 minutter med taxi bort eller ca. 150 bath. Vi dro for og se På Ripleys utrolige verden som er en opplevelses utstilling som er på en shopping mall der.Først tok vi en tur i noe som liknet et speilhus. I det første rommet vi var i var det helt stupmørkt. Man måtte føle seg fram for og finne døren ut. Når vi kom ut av døren så det ut som om neste rommet var 100 meter dypt. Det var speil i hele rommet og lyssatt så det ga en utrolig dybde effekt.Etter det var det flere ulike rom med litt forskjellige effekter.Ikke så vanvittig spennende men helt ok. Det hele tok kanskje 10 minutter.
Etter det så vi en 4d film om reptilgreier. Den gjorde oss egentlig bare kvalm av bevegelsene og det og ha 3d briller på samtidig. Effektene var veldig bra til tider.Når vi kom ut derfra gikk vi over til Haunted House biten. May Liss var lur og lot være og bli med inn der. Hun syntes det var skommelt.Bjørn Erik og jeg dro inn der... helt alene da det knapt er folk her nede for tiden.Vi gikk inn og lo litt av dårlige animerte skjeletter og kister som det var i begynnelsen. Det var nok bare for og lure folk til at dette var bare lek. Vi gikk inn i et rom og så flashet det et par kjappe lys og så ble det mørkt, skikkelig mørkt. Det ble gentlig lysere av og lukke igjen øynene. Vi famlet rundt i totalt blinde og følte oss fram langs veggen. Plutselig var vi inne i et rom hvor lyset kom svakt på og så kom det noen blits lys og en tulling som skremte livsskiten ut av oss. Det var der bildene av oss ble tatt.Så fortsatte vi avgårde og ble latt alene i dritt mørket igjen. Jeg gikk foran og veivet med armene og Bjørn Erik gikk bak og holdt i skjorta mi og følte langs vegger og ting bak.Da kom vi langs en vegg hvor det gikk over til og bli netting. Idet Bjørn Erik følte seg langs det kom en idiot og skrapte noe langs netting på innsiden så gnistene sprutet. Atter en gang holdt vi på og fylle buksene. Der var det en kar som gjorde en obdukjson på et inntørket lik og viste oss forskjellige ting inne i det.Plutselig reiv han ut hjertet og kastet det på oss så noe sprutet i annsiktene våre. Så ble det faen meg helt mørkt igjen...Vi tumlet oss framover et skritt islengen og lurte på hvorfor vi var så himla dumme og absolutt skulle prøve dette her.Stadig vekk inne der ble vi skremt av et og annet, det var lik som spratt fram og luft som ble blåst oppover bena. Gulvet endret seg til mykt.Et sted kom veggene inn og klemte oss litt og.Etter en stund kom vi til en hengebro. Der var det svakt skummelt lys. Når vi kom ut på den begynte verden rundt og rotere med masse psykadeliske farger. Det var såvidt det var mulig og holde seg oppreist og gå over broen. Verden var iferd med og rotere og vi måtte holde oss skikkelig fast for ikke og falle av broen som såklart ikke rørte seg idet hele tatt. Det var jo bare det rundt men det var skikkelig vrient og holde seg oppreist og gå.Litt senere hoppet det en kar ut med motorsag og jagde oss ut av tunellen vi gikk i og ut på en leider rett ut i senteret og inn igjen. Der ble vi jaggu jagd videre av en til. Etter dette var det ikke så skumle ting og resten av turen gikk ganske smertefritt. Ingen tegn til hjerte atakk ihvertfall...
Når vi endelig kom oss ut av huset der hadde Eva og Benedicte kommet dit og. Vi fikk bilder av oss fra der inne og vi gikk inn i Ripleys Utrolige museum. Der inne var det ting og bilder fra steder han hadde besøkt. Det er helt utrolig hvor mye rart den mannen har vært med på og har klart og samle inn rundt om i hele verden.Der var det en haug med illusjonseffekter og ting man kunne utsette hodet sitt for.Vi gikk rundt der inne en god stund før vi syntes vi hadde fått nok og dro for og møte de andre så vi kunne dra og spise litt middag.
Vi dro tilbake mot hotellet vårt og fant oss et sted og spise som var blitt anbefalt av noen andre norske vi møtte her på hotellet.Vi satt lenge og spiste og tullet før vi skulle dra bort på markedet. Med en hel gjeng er det ikke lett og komme avgårde for faktisk og rekke noe. Etter alle omsider var klare med spising og ordning kom vi oss avgårde i en taxi. Han misforsto helt klart hvo vi skulle og kjørte oss tilbake til shopping mallen vi akkurat var kommet fra etter og ha kjørt oss rundt omkring.Borte i gaten for det var det et lite natt marked og så vi hadde sett når vi kjørte forbi, men det rakk vi aldri fram til.Vi gikk litt rundt inne på et annet senter men alt stengte da og vi dro hjem igjen til hotellet for og sove.
Idag går vel mesteparten av dagen bort til bryllups forberedelser for morgendagen.Fra 14 tiden og utover har de andre frisørtimer og ting må ordnes. Jeg skal bare skaffe meg et slips da Ganesh tydeligvis hadde glemt og sende med et.Jeg kjenner at nå begynner jeg og lengte hjem og få et normalt liv igjen. det er gøy og være på ferie men 2 uker sånn ifangenskap med en hel gjeng kan bli mye til tider. Det skasl bli godt og komme hjem til den lille gutten, pusen og alt det andre som er hjemme. Bare det og stå opp og dra på jobbe tilogmed :-)

Nå har jeg måttet gå over til og skrive i notepad her fordi Mamas nettet er skikkelig dust. Greit nok at jeg bare får inn nettet på verandaen, men hver gang jeg blir logget av som skjer hele tiden må jeg inn med brukernavn og passord igjen. Hadde enda logonvinduet hadde godkjent sikkerhetssertifikat så jeg slapp og svare ja og ja og ja for svingende hver eneste gang det dukker opp ville nok ting vært litt enklere.
I Google Chrome var det litt bedre men der virker jo ikke Google toolbar så da har jeg ingen linker liggende. Jubel.

Men nå skal jeg ta meg en tur i poolen før jeg stikker ut og får meg en thai frokost. Regnværet er over for litt siden og sola steker på. Det er knapt så man kan gjette at det var super regnvær for bare litt siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar